7.Β Ενας φωτογράφος που ζωγράφιζε πάνω στο φιλμ περνά από το χωριό μας
                  Tο πρωί της  20ης  Iουλίου 1961 ο Παπαγιάννης Τζαννέτος(1891-1994),εφημέριος Βουτιάνων και συνταξιούχος δάσκαλος αυτήν την περίοδο  μαζί με τον εγγονό του Γιάννη κατευθύνονται στο ξωκκλήσι του προφήτη Ηλία. Στην στροφή του καφενείου του Γιάτρα συναντούν την Ελένη Γιάτρα (1922-1981) και συνομιλούν. Αυτήν την στιγμή αποθανατίζει  περνώντας με το αυτοκίνητο του  ο διάσημος Γάλλος  φωτογράφος του 2Οου αιώνα και πατέρας της φωτοδημοσιογραφίας  H.Cartier-Bresson (1908-2004).Τίτλος της φωτογραφίας : <<Ο παπάς και το παπαδοπαίδι η το παιδί της εκκλησίας >>. Αν και δεν γνωρίζουμε τις σκέψεις του Bresson για την συγκεκριμένη φωτογραφία  ίσως το γενικό σκεπτικό του περί αναγνώρισης της τάξης και της ισορροπίας που βρίσκεται γύρω μας να έχει σχέση και με αυτή του την φωτογραφία , είναι εμφανής όμως η προσπάθεια του να διεισδύσει στην συνομιλία, σίγουρο είναι ότι πέτυχε χωρίς να το γνωρίζει , να αποθανατίσει χαρακτηριστικές φιγούρες της περιόδου του χωριού μας .
Ιδιαίτερα εμείς οι Βουτιανίτες γνωρίζοντας διάφορα γεγονότα αυτής της εποχής    μπορούμε να κάνουμε πάμπολλες σκέψεις και αναγνώσεις αυτής της φωτογραφίας.
 Ελπίζουμε αυτή η φωτογραφία να είναι ένα έναυσμα για μια μελλοντική εισαγωγή στην δεκαετία του  60 στο χωριό μας γιατί  όπως έλεγε και ο Bresson <<η φωτογραφία είναι ένα τίποτα .Η ζωή είναι αυτή που με νοιάζει >>.
 Στο κάτω μέρος το σκηνικό της φωτογραφίας όπως είναι σήμερα.

Τέλος θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η παραπάνω φωτογραφία έγινε γνωστή πρόσφατα  στην Λακωνία  από το εξαιρετικό ιστολόγιο http://eurotas.wordpress.com